Sapmi Represent med ÖFK på Jamtli den 17 november

sapmirepresent_facebook_340

Den 17 november kommer du kunna se ÖFKs spelare och medarbetare på Jamtlis stora scen. De kommer att bjuda på en helkväll med samiska inslag under konstnärlig ledning av rapartisten och aktivisten Maxida Märak.

Under året som har gått har ÖFKs spelare och medarbetare fått möjligheten att lära sig mer om samisk kultur. Kvällen kommer att bjuda på olika inslag från deras kulturella resa under året.
- Årets tema är att lära oss mer om minoriteter och urfolk, och deras historia, kultur och förhållanden. Vi har valt att fördjupa oss i den samiska kulturen för att därigenom öka vår kunskap, förståelse samt tolerans. Vi vill ta ställning både lokalt och nationellt, säger ÖFKs ordförande Daniel Kindberg.

- Jamtli har alltid varit engagerad i alla kulturella uttryck som finns i vår stora region. Samisk kulturhistoria är ett av många kärnområden på Jamtli. Det är extra spännande när vi kan skapa möten på Jamtli mellan den samiska kulturens särdrag med tusenåriga rötter och dagens högintensiva färskvara som ÖFK representerar säger Henrik Zipsane, VD Stiftelsen Jamtli.

Tidigare år har ÖFK utforskat konst, spelat teater, skrivit en bok och dansat Svansjön. Förra året arrangerade klubben en musikalisk manifestation i solidaritet för dem som just nu flyr genom Europa.

Graham Potters inbjudan:

Come to our show, it’s going to be fierce
INTREPIDATION and INSPIRATION when we’re done
Witness us out of our comfort zone
we promise you will not want to go home
It’s that time of year to see a different us
then we’re off to a match, by plane not bus
WE ALL LOVE AND APPRECIATE YOUR SUPPORT
You have made us feel like the Jamtli is a fort

Biljetterna släpps onsdag den 25 oktober kl 12.00 och finns till försäljning på ÖFK-shopen, ostersundsfk.ebiljett.nu och Jamtli.

Allt överskott går till Amnesty International som kämpar för urfolksrättigheter i många delar av världen och för samers rättigheter i Sverige.

För ytterligare information, kontakta:

Karin Wahlén, ÖFKs kulturcoach
karin.wahlen@ostersundsfk.se, +46 768 96 22 54