Supporterinfo IFK Göteborg – Östersunds FK

Du som tänker följa ÖFK:s bortamöte med IFK Göteborg hittar nedan information som förhoppningsvis ska underlätta ert besök i Göteborg.

Arenan
Arena: Gamla Ullevi
Publikkapacitet: ca 17000
Bortasektion: Sektion A/O
Kapacitet bortasektion: ca 1500
Adress: Ullevigatan 5, Göteborg
Mer arenainformation finns här.

Arenaplan finns här.
ifkarena

Biljett bortasektioner
Biljetter kan köpas via webben eller på plats. De kan läsas direkt från smartphones, full ljusstyrka rekommenderas på displayen. Följande priser gäller (inkl serviceavgift):
A/O, vuxen: 140 kr.
A/O, ungdom (4-18 år): 90 kr.

Vid biljettköp under matchdag tillkommer 20 kr/biljett. Särskilda biljettkassor finns vid yttre grindarna till bortaentrén för den som ändå vill köpa på plats.
Supporterkortsinnehavare går till personal med tröja märkt ”Supporterkort” vid yttre grindarna, visar upp sitt kort och får en vanlig biljett.

Bortaentré
A/O nås via insläppsfållan till entré 1 (södra kortsidan, intill Ullevi Tennisklubb). I entrén finns fyra elektroniska vändkors.
Grindarna öppnar 1 h före matchstart, kl 18:00.

Supporterservice på bortasektionen
Mat och dryck: ett försäljningsställe med ett flertal kassor.
Utbud: hamburgare/korv, läsk/vatten/folköl, snacks.
Kioskerna accepterar både kontant- och kortbetalning.
Toaletter: herrar 4 st + rännor, damer 4 st.
På bortasektionen är Pelle Frey ansvarig för all service i anslutning till gästande supportrars ankomst och insläpp på Gamla Ullevi. Kontaktuppgifter finns nedan.

Tifo / banderoller / capoplatta
Sektion A/O är indelad i tre zoner, som öppnas i mån av behov. Zon 1 är i mitten av sektionen, zon 2 till vänster (om man står vänd mot planen) och zon 3 till höger (vänd mot planen). Måtten är, något avrundat, som följer:
Zon 1: 34*6,5 m (500 pers)
Zon 1+2: 56*6,5 m (1.000 pers)
Zon 1+2+3: 75 m (1.300 pers)
Räcket längst ner på A/O är fritt från reklam och alltså lämpligt för banderoller. På bortasektionen finns tre capoplattor monterade.

Parkering
Organiserad bussresa: möjlighet till parkering i inhägnat område (plats för sju bussar) finns efter matchstart, alternativt på anvisning från polis/IFK:s personal. Även minibuss el dyl med tifomaterial, banderoller eller flaggor, kan beredas plats om önskemål och plats finns. För parkering i inhägnat bortasupporterområde, meddela Pelle Frey (kontaktuppgifter nedan).
Privatresenärer: Ullevigaraget (under stora arenan) rekommenderas. Dygnstaxa 80 kr (reservation för ändring).

Övrigt
Precis som förra säsongen så kommer konceptet Young Fellows Goes Big att köras mot Östersund. I år har vi dock valt att placera YF på sektionerna B3, B4 och P4 som är ovanför bortasektionen. Ledare och personal kommer att finnas på plats för att säkerställa ordningen.
Bortasektionen A/O är under tak, men det kan regna in om vindarna ligger mot sektionen. Ett nät är uppsatt framför A/O, efter krav från polisen.
IFK Göteborg ansvarar för säkerheten på arenaområdet, det vill säga inne på Gamla Ullevi samt på den yta utanför som avgränsas av Ullevigatan, Parkgatan/Nya Allén samt Smålandsgatan. Här tillämpas IFK Göteborgs regelverk.
På Gamla Ullevi råder förbud mot maskering, det är därför inte tillåtet att medföra ”rånarluvor” in på arenan. Påträffas sådana ombeds man att lämna dem ifrån sig eller stanna på utsidan, används de inne på arenan är det ett brott mot regelverket. Hundar och handhållna metalldetektorer kan komma att användas för att söka efter pyroteknik, de senare i första hand på tifomaterial och väskor för snabb hantering.

Kontakt/frågor

Fredrik Jansson