Premier League lyfter HBTQ- och jämställdhetsfrågor

Att Östersunds Fotbollsklubb tar ställning för allas lika värde inom sport är ingen nyhet och vi är vana vid att se lagkapten Brwa Nouri beträda planen med sin regnbågsfärgade kaptensbindel under säsongen.

Denna helg tog den engelska högstaligan efter den Jämtländska klubben och spelade med regnbågsfärgade kaptensbindlar, skosnören och LED-skärmar med budskapet ”This is everyone’s game”.

Detta ställningstagande har tidigare förekommit hos individuella spelare i Premier League men det är det första året som det är en officiell kampanj från det engelska fotbollsförbundet(FA).

”Rainbow laces week” är en kampanj som är aktiv från den 24 november fram till 3:e december i Premier League. Organisationen bakom rörelsen är Stonewall som arbetar för att idrotten ska vara öppen för alla oavsett sexuell läggning.

Läs mer om organisationen HÄR.

Östersunds FK har sedan hösten 2016, då de blev den första fotbollsklubben med att HBTQ-certifiera sig, arbetat för att öppna upp fotbollen för sexuella olikheter.