Storslam för ÖFK på JHFF:s Fotbollsgala

Årets upplaga av Jämtland-Härjedalens FF Fotbollsgala blev en succé. Galan bjöd på livemusik, allsång och god mat. ÖFK – anställde Alan Barker var inte nöjd med att uppträda under fredagens Kulturshow ”Sapmí Represent” utan bjöd även på solouppträdande under fotbollsgalan vilket resulterade i stående ovationer från publiken. Östersunds Fotbollsklubb fick ta emot stående ovationer och hyllningstal innan det kammades hem tre utmärkelser.

Priset som Årets herrsenior tilldelades mittbacken Sotirios Papagiannapoulos som var nöjd över att få ett kvitto för sina insatser under den gångna säsongen:

- Det känns riktigt bra att vinna pris för årets herrsenior. Kul att få en utmärkelse för det hårda jobb jag lagt ner under säsongen. De jag vill rikta ett tack till är framförallt mina lagkamrater och hela ledarstaben med europas bästa tränare i spetsen.

”Sotte” som han även kallas passade på att ge en pik, med glimten i ögat, till två av sina lagkamrater som även de var nominerade för priser som ”Årets herrsenior”:

- Det var väntat att jag skulle vinna. Saman (Ghoddos) och Ken (Sema) hade inte så mycket att komma med faktiskt.

Priset ”Årets ledare” tilldelades en ödmjuk Graham Potter som under sitt tacktal passade på att hylla en person som inspirerar honom att hela tiden bli bättre som ledare. Denna person var Tommy Engstrand, ledare i Norra Lits IF, som således fick dela utmärkelse och scen med Potter.

Engstrand var upprymd och lycklig över att få ta emot denna utmärkelse och hyllade Graham för den stora och vackra gesten.

- Det är ju så stort. Jag har svävat på moln nu i några dagar och har inte hunnit smälta det hela. Jag har knappt kunnat sova nu för man är ju så fylld av glädje eftersom man är så engagerad i fotbollen, sa Tommy några dagar senare.

Tommy Engstrand pratar vidare om sin relation till Potter:

- Jag har sett hans träningar och följt honom under åren. Han är en inspiration för mig, det går inte kopiera hans sätt att leda men efter var gång jag sett honom får jag en ny synvinkel på tränaryrket.

Engstrand berättar även att Graham Potter höll ett träningspass åt Norra Lits IF en gång och hur han märkte vilken fantastisk tränare han redan då var.

- Då såg jag ju att han tänker på ett annorlunda sätt än en själv. Han tänker lite mer.

Priset för ”Årets Lag” tilldelades i år Östersunds Fotbollsklubb för sina insatser i Europa League och sitt pionjärskap för Jämtländsk fotboll. Vid prismottagandet fick alla närvarande ÖFK-representanter träda upp på scen och avsluta galan till tonerna av Queen’s ”We are the Champions”.

Detta år var annorlunda eftersom det delades ut ett helt nytt pris under galan. Detta pris hette JHFF Specialpris som kom att tillfalla Östersunds FK:s supporterförening Falkarna. I samtal med Johan Garmager, en av de närvarande falkarna under galan, löd reaktionen på utmärkelsen följande:

- Att få ett sådant pris är självklart otroligt hedrande. Det ät jättefint att få uppmärksamheten i ett helt nytt pris som för vår egen del visar att det vi gör är något bra. Uppmärksamheten och ett pris som detta visar på att det ideella arbetet ger resultat vilket förhoppningsvis kommer öka medlemsantalet och således trycket på läktaren.

Falkarna ser Europa League som en framgång för deras arbete och tackar klubben för inspirationen:

- De sista två Europa League-matcherna har känts riktigt bra för oss då vi fått med oss resten av publiken på ett bättre sätt. Vi vill rikta ett stort tack till ÖFK för de banar vägen för oss med sin fotboll. Min tanke är att det bara är början, likt ÖFK:s vision, förhoppningsvis ser vi en helt annan nivå av inramning på matcherna redan i början på nästa säsong.