ÖFK tvåa i gruppen efter 1-1 i Berlin

Hertha Berlin tar emot Östersunds FK i den sista matchen i Europa Leagues gruppspel. Matchen pågår, ställningen är 0-0.

Över 2000 ÖFK-supportrar har tagit sig till Berlin för att stötta laget i den sista gruppspelsmatchen i Europa League.

Den första halvleken bjöd inte på överdrivet antal chanser, men när de väl kom blev det genast farligt. Keita tvingades till ett par riktigt svettiga räddningar där även ribban hjälpte till vid ett tillfälle.

Framåt hade ÖFK ett par chanser där framförallt Ghoddos eleganta chip förtjänade ett bättre öde.

Efter dryga timmens spel satte först ”Sotte” 0-1 för ÖFK. till den stora röd-svarta publikens jubel. Men glädjen blev dessvärre kortvarig, bara minuter senare kvitterade Hertha till 1-1 genom Pekarik.

I slutet av matchen fälldes Ken Sema i straffområdet. Nouri fick chansen från 11 meter men fick dessvärre se straffen räddas. Matchen slutade 1-1 och ÖFK kan nu gå på välförtjänd semestervila. På måndag lottas vilka ÖFK får möta i sextondelsfinalen i februari.

STORT tack till alla röd-svarta fans som var på plats idag, ord kan inte beskriva den stolthet vi känner över att ha er som våra supportrar!

ÖFK: startelva:
Aly Keita – Ronald Mukiibi, Sotirios Papagiannopoulos, Tom Pettersson, Gabriel Somi – Curtis Edwards, Fouad Bachirou, Brwa Nouri, Ken Sema – Alhaji Gero, Saman Ghoddos.

Ersättare: Andreas Andersson, Dennis Widgren, Jamie Hopcutt, Douglas Berqvist, Sam Mensiro, Frank Arhin, Ludvig Fritzson.

Hertha Berlins startelva:
Klinsmann – Pekarik, Stark, Torunarigha, Mittelstädt – Lustenberger – Dardai, Duda, Lazaro, Haraguchi – Esswein.