Somi lämnar ÖFK för USA

Somi på väg till USA

Gabriel Somi byter ut konstgräset på Jämtkraft Arena mot konstgräset på Gillette Stadium.

26-åringen är klar för New England Revolution i MLS.

– Visst är det vemodigt att lämna den här fantastiska klubben. Men jag ser fram emot ett riktigt äventyr i USA, säger Gabriel Somi.

Kontraktet med Östersunds FK gick ut redan 30 november. Men klubben förlängde kontraktet en månad för att Gabriel Somi kunde hänga med till avslutande gruppspelsmatchen mot Hertha Berlin.

Det blev sista matchen med gänget för Somi.

– Det var så klart ett minne för livet att avsluta med att åka till Berlin. Men allt vi gjort tillsammans det här året är ju sanslöst och ett minne för livet. Nu är min resa slut i det här gänget, men jag kommer att följa dem. Jag har känt mig välkommen från första sekund och under de här två åren har alla i klubben varit som en del i min familj.

Vi alla i ÖFK önskar Gabriel lycka till på andra sidan Atlanten!