”Sotte” har bestämt sig – stannar i ÖFK!

Fotboll, Europa League, Östersund - Zorja Luhansk

Här kommer dagens gladaste nyhet.

Sotirios Papagiannopoulos stannar i ÖFK!

– Vi påbörjade någonting stort förra sommaren och jag vill fortsätta vara med på den resan, säger Papagiannopoulos.

Många ÖFK-fans har nog sett mittbacken Sotirios Papagiannopoulos som förlorad för ÖFK. Även många i klubben har räknat med att han skulle försvinna.

Därför är dagens nyhet att han nu skriver ettårskontrakt med ÖFK som extra glädjande och överraskande.

– Det är klart att det har varit svårt. Det har funnits många bra alternativ för mig. Men jag har hela tiden sagt att helheten måste kännas rätt om jag ska lämna ÖFK. Just nu känns det bäst att stanna i ÖFK. Vi har ju något stort på gång och jag känner att jag vill vara med, säger Sotirios Papagiannopoulos.

Han har hela tiden känt supportrarnas stöd under de senaste månaderna.

– Ja, det är många som sagt att de vill att jag ska stanna. När folk som jag inte ens känner ber mig att stanna så är det klart att det är väldigt stort. Jag känner att många uppskattar det jag jag har gjort i Östersund och det gör mig väldigt glad, säger ”Sotte”.

ÖFK-tränaren Graham Potter var mycket nöjd då beskedet kom att Sotirios Papagiannopoulos väljer att stanna i klubben.

– Ja, det är ju den bästa mittbacken i Allsvenskan så det är fantastiskt bra för oss att han vill stanna. Normalt kan det vara svårt att få behålla en så bra spelare. Jag känner mig väldigt glad över hans val, säger Graham Potter.

Sotirios Papagiannopoulos hoppas få komma med på nästa landslagssamling och sedan går jakten vidare mot en VM-plats. ÖFK-tränaren Graham tror att han kommer att finnas med i VM-truppen.

– Titta på det han gjort i Europa League med sitt stabila spel. Jag tycker att han bevisat det mesta där, säger Graham Potter.

Sotirios Papagiannopoulos anländer till träningslägret i Marbella sent på lördagskvällen.

Klockan 18.15 spelar ÖFK träningsmatch mot Lokomotiv Moskva på fotbollsarenan i Marbella.

ÅRSMÖTE Östersunds FK

Årsmöte Östersunds FK