Sollander lägger skorna på hyllan

bobo340Bobo Sollander, 32, lägger skorna på hyllan.
Men ÖFK-karriären fortsätter, nu bakom kulisserna i ÖFK:s organisation.
- Det känns bra, jävligt bra. Framförallt att jag blir kvar inom föreningen och kan fortsätta vara en del av ÖFK, säger Sollander.

Allt som har en början har ett slut – efter 164 matcher i ÖFK-tröjan slutar nu klubbikonen med fotbollen.
- Det har varit en jävligt rolig resa, nu fortsätter den utanför fotbollsplanen istället. Det blir en spännande utmaning för mig och det ska bli kul att se vad jag kan hjälpa till med, säger Sollander.

Nu väntar istället en ny roll som assisterande lagledare och som ett extra stöd till ÖFK:s marknadsteam.
- Jag ska bland annat hjälpa till som assisterande lagledare, och så blir det en roll som stödjande säljare. Exakt hur tiden kommer att fördelas växer fram med tiden, det blir en balansgång, berättar Sollander.

När Sollander blickar tillbaka på sina år som fotbollsspelare är det mycket han är stolt över, men det är inte bara framgångarna på planen han kommer att minnas.
- Det jag är mest stolt över är att jag varit med och ändrat attityden till fotbollen i stan. När jag började var det ”ni kommer aldrig att lyckas” eller ”division 1 är en bra nivå för er”. Nu pratar alla i stan om fotboll på ett positivt sätt. Det är väldigt kul att jag har varit delaktig till att skapa en positiv bild av fotbollen, säger Bobo.

Höjdpunkterna från karriären är många där framgångarna det senaste året sticker ut. Men det finns en särskild match Sollander kommer att minnas lite extra.
- Det finns många fina minnen. Vi vann cupen. Vi slog ut Galatasaray och gick vidare från gruppen i Europa League. Det som hänt det sista året är bara sjukt. Men det var sjukt fränt när vi gick upp från division 1, när vi vann på Studenternas. Det var ju lite där den här resan början. Det kommer alltid vara ett varmt minne i mitt hjärta.

Att helt sluta med fotboll kan vara en stor omställning för många – men inte för Bobo, även om han kommer att sakna vissa aspekter av livet som fotbollsspelare.
- Jag kommer inte spela med någon annan förening. Jag är klar med den biten av mitt liv och det känns bra. Det jag kommer att sakna mest är egentligen inte själva fotbollen, utan det är lagsammanhållningen. Att göra saker tillsammans. Nu blir det fortfarande en del av det i det här jobbet och det känns jävligt roligt att jag inte blir av med allt, säger Bobo.

Efter en lång karriär finns det många Bobo vill tacka – både på och utanför planen.
- Jag vill tacka för all kärlek och värme jag fått genom åren. När fansen sjunger ens namn, den känslan går inte att beskriva. Sedan vill jag tacka alla jag mött på stan som hejat och önskat lycka till. Sådant har betytt mycket. Jag är ytterst tacksam att jag fått möjlighet att vara med på den här resan och jag vill tacka alla som hjälpt mig under resans gång.