ÖFKs framgångar märktes väl i årets bokslut

När ÖFK hade sitt årsmöte igår kväll var det en nöjd styrelse med ordföranden Daniel Kindberg i spetsen som kunde blicka tillbaka på föreningens framgångsrikaste år någonsin.

När ÖFK den 13 april 2017 i den Svenska cupfinalen besegrade IFK Norrköping blev ÖFK för första gången cupmästare. Ett mästerskap som gav ÖFK möjligheten att få kvala till Europa League. Ett kval som ledde fram till gruppspel i Europa League och även spel i slutspelet. ÖFKs framgångar är bland det största som hänt i svensk klubbfotboll och gav uppmärksamhet runt hela fotbollsvärlden!

Allsvenskan, som bara för några år sedan av många utanför ÖFK sågs som en omöjlighet blev i år tack vare Europa League spelet en vardagshändelse. Trots den stora påfrestningen av väldigt många tävlingsmatcher, det blev till sist 49 matcher, lyckades ÖFK förbättra sin placering från 2016. Det blev till sist en 5:e plats.

Media intresset för ÖFK har fortsatt att öka. Under sommaren och hösten började internationell media uppmärksamma den lilla klubben, ÖFK, som kunde konkurrera med stora klubbar. Att vi dessutom nådde framgångar med träningsformer som är ”eljest” i form av vår kulturakademi gjorde att media vallfärdade till Östersund för att få berätta om ÖFK. Enligt företaget Meltwater var det uppskattade annonsvärdet i digital media över 3,5 miljarder för det senaste året (feb 2017 – feb 2018)!

Årets kulturakademi hade temat Samisk kultur. Ett tema som avslutades inför 2000 personer på Jamtlis friluftsscen i mitten av november. Ett uppmärksammat och viktigt tema som lärde oss mycket om oss själva och om det samhälle som vi verkar i. Överskottet av föreställningen, 60 000 kr skänkte vi till Rädda Barnen. Dessutom har vi under året även skänkt 40 000 kr till Cancerfonden.

ÖFKs ungdomsverksamhet har även den en mycket bra utveckling. Akademin med en välutbildad ledarstab har nu närmare 180 barn/ungdomar i åldrarna 6 – 17 år. Kommande år kommer det även att finnas ett U-19 lag. För första gången har vi även flickor i vår akademi. En utveckling vi ämnar bygga vidare på med målet att skapa en fullt utvecklad flick/damverksamhet.

Nytt under året var vår barngrupp Unga Falkar (Younglings) 7-12 år. Närmare 100 barn som har en egen läktarsektion med ledare från ÖFK. En annan nyhet var Team 12-17. Närmare 250 ungdomar i åldrarna 12-17 år fick skriva på ett kontrakt om att avstå droger och i gengäld fick ungdomarna ett säsongskort till ÖFKs matcher. En samhällsinsats som kändes väldigt bra att vara delaktig i!

2017 blev ett mycket lyckat ekonomiskt år för ÖFK. Några imponerande siffror ur årets bokslut är följande:

De totala publikintäkterna från våra hemmamatcher (entré plus försäljning) blev: 25,7 milj

460 000 kr betalades ut till samarbetsföreningar i samband med våra hemmamatcher.

I löneskatter (stordelen till Östersunds kommun) betalade vi 15 213 000 kr.

Omsättningen i ÖFK blev 9 084 000 kr och vinsten blev 754 095 kr. Det egna kapitalet är nu 2 084 178 kr.

Omsättningen i ÖFK Elitfotboll AB blev 118 020 665 kr och vinsten blev 8 589 653 kr.

Koncernens lönesumma, ÖFK och ÖFK Elitfotboll AB (månadslöner + timanställda + arvoderade) motsvarar 75 heltidsanställda.

I ÖFKs värdegrund betonar vi att ”Vi välkomnar mångfald, respekterar andras åsikter och verkar för dialog”. I den svenska samhällsdebatten är det viktigt att föreningar som vill vara ett föredöme tydligt visar att dom lever som dom lär.

ÖFKs syn på mångfald, öppenhet, långsiktighet, uppriktighet, ärlighet, pålitlighet och professionalism är viktig och dessutom starkt bidragande till ÖFKs framgångar!

Under det kommande året kommer vi att revidera vår vision, målsättning och värdegrund så att vi blir ännu tydligare gentemot omvärlden och gentemot oss själva.

Daniel Kindberg avslutade mötet med att säga:

- 2017 var ett mycket framgångsrikt år. De kommande åren kommer att bli ännu bättre!

Här kan du läsa alla handlingar till årsmötet.

ÖFK på Instagram
240
osdsport.se – Med fokus på ÖFK
osdsport
Affärsnätverket Mälardalen
affarsnatveret
Annonser