Nya spelare på väg in till ÖFK

I helgen är ÖFK i Sundsvall för att spela i Norrlands Cupen. Det är Hudiksvall, Härnösand, GIF Sundsvall, Umeå FC, Bodens BK och ÖFK som gör upp om titeln Norrlands mästare. ÖFK börjar sitt matchande kl 16.30 på lördag eftermiddag mot Boden (en match som för övrigt går att se på Boden web-tv). Vinner ÖFK den matchen blir det sedan en tidig match på söndag förmiddag mot segraren mellan Giffarna och Umeå.
ÖFK:s trupp är för närvarande rätt så tunn så det är en mängd spelare från ÖFK U19 som fyller ut truppen i helgen.

Daniel Kindberg i ÖFK:s styrelse säger så här om dagsläget i truppen:
- A-laget har i dagsläget 19 spelare under kontrakt, varav 3 målvakter sålunda 16 utespelare. Av dessa rehab tränar 2 spelare och är kanske klara till sommaruppehållet (Robin Fryklund och Per Magnusson). Av de 14 tillgängliga har vi roligt nog flera yngre lokala förmågor såsom Christoffer Nilsson Ihren, Dennis Widgren, Emil Dalesten och Viktor Ageskär. Dessa spelare kan vi kanske inte lägga allt ansvar på när det gäller att bära a-laget, men de kommer alla att tillföra en hel del redan i år. Vi ska heller inte utesluta att någon till från vår ungdoms sida kommer att lyftas upp.

- I truppen finns även en ung engelsman,  Robbie Clark, som vi har gratis under 90 dagar. Att vi är något kort om folk förstår alla och något kort om vissa spelar typer och karaktärer, tex är vi utan playmaker och tydlig forward, dessutom är vår vänster sida sårbar. Vi behöver nog 20 ute spelare för att klara säsongens serie och svenska cup. Vår kärn trupp från länet ser stark och bra ut, de tränar på mycket bra och det är en bra stämning i gruppen.

- I syftet att förstärka truppen har vi därför kontrakterat två engelska spelare som heter Brian Wake,  en forward, och Steve Burton, en vänsterfotad ytterback eller mittback. Både Brian och Steve kommer hit den 16 mars. Dessutom kommer det ytterligare två engelska spelare hit som ska testa under 10 dagar, Kyle Hawtorne och Alex Smith. Kyle och Alex kommer den 17 mars.

- Vi testar även några inhemska spelare. Den här veckan testar vi två spelare från Sundsvall, Patrick Bolin från Kubikenberg och Joakim Gissberg från IFK Sundsvall. Dom finns även med och spelar i Norrlands cupen i helgen. Av våra lokala spelare så testar Stuguns duktige mittfältare Pär Andersson med oss fortfarande. Några andra lokala förmågor är inte aktuella för närvarande.

Brian Wake, född 1982, kommer närmast från Conference laget Gateshead (granne med Newcastle). Brian har spelat både i det engelska ligasystemet och i Skottland. Mest känd är han för ett hat-trick som höll Carlisle kvar i The Football League. Han har förutom Carlisle spelat i Hamilton Accies och Morton.
- Det är en duktig forward med mycket bra karaktär som borde passa oss bra säger ÖFK:s tränare Graham Potter.

Steve Burton, född 1982, är en vänster fotad försvarare. Han startade sin karriär i Hull City Akademin. Efter akademin fick Steve kontrakt med Hull där han bl.a. lånades ut till Kidderminster Harriers, där Hull Citys förre chef, Jan Mølby, var ansvarig. Efter Kidderminster Harriers flyttade Steve till Australien för spel i Melbourne, med Richmond. I oktober 2010 återvände han till England och började spela för North Ferriby United.

- Steve är bra och mycket flexibel spelare med bra karaktär och en spännande personlighet med mycket erfarenhet som vi kommer att ha mycket nytta av säger Graham.

Kyle Hawthorne, 21 år, är en spelare med en annorlunda bakgrund. Trots sin unga ålder har han både  hunnit med spel i den engelska landslaget för hemlösa och spel i Leeds Metropilitan Universitys lag där Graham var tränare. På Leeds Mets hemsida kan man läsa följande om Kyle.
” Mittfält / Forward – En mycket smart offensiv spelare. Kan spela på mittfältet och som forward. En spelare av klass som var kapten säsongen 2010/2011.”

Alex Smith är en 21 årig back/mittfältare som fostrats i Blackpool. Även han har spelat i Leeds Metropolitan University under ledning av Graham Potter.

Publicerat: 2011-03-12 | A-laget Allmänt