Vinn VIP-biljetter till en ÖFK-match!

ÖFK vann DM-finalen med 4-0

Efter ett stort bollinnehav kunde ÖFK tämligen enkelt vinna DM-finalen mot IFK Östersund inför drygt 500 åskådare på Hofvallemed 4-0 (1-0). Målskyttar för ÖFK var i tur och ordning Brian Wake, Steve Burton, Kyle Hawthorne och Ludvig Sundström.
ÖFK började bra denna soliga kväll på Hofvallen och redan efter 6 min kunde Brian Wake enkelt raka in ledningsmålet. ÖFK fortsatte att spela bra och hade ett mycket stort bollinnehav utan att riktigt få till de riktigt skarpa lägena. IFK försvarade sig bra under ledning av duktige mittbacken Andreas Wickström. Efter en halvtimme kom IFK:s första skott på mål och då fick man faktiskt till två kanonchanser efter varandra.
I inledningen av andra halvlek dödade ÖFK matchen definitivt. Två snabba mål av Steve Burton och Kyle Hawthorne. Resten av matchen blev en transportsträcka. ÖFK pressade på och IFK försvarade sig och försökte sticka upp i en och annan kontring (närmast reducering var en boll i ribban). I slutminuten ökade Ludvig Sundström på till 4-0.
Extra plus ikväll till Olle Hallström och Robbie Clark. IFK, som för dagen ställde upp med ett väldigt ungt lag, förtjänar beröm för att man hela tiden försvarade sig bra och att man jobbade på matchen igenom.

ÖFK: Besarion Kodalaev – Olle Hallström, Christoffer Fryklund, Robbie Clark, Steve Burton (Lars Oscarsson 57) – Ludvig Sundström, Martin Johansson, Dennis Widgren (Viktor Ageskär 70), Tom Perman (Felix Nordin 67) – Kylie Hawthorne, Brian Wake

Mål: 0-1 Brian Wake (6), 0-2 Steve Burton (47), 0-3 Kylie Hawthorne (49), 0-4 Ludvig Sundström (89)

Domare: Peter Korhonen

Olle Hallström, stabil ytterback