test_ÖHEM-1

Bobo in på 100-match listan!

En av ÖFK:s riktigt stora spelare, Bobo Sollander, har blivit ännu större! Ja inte fysiskt utan som legendarisk spelare i ÖFK. I och med lördagens hemmamatch då Bobo kom in i andra halvlek och gjorde mål har Bobo nått upp till 100 matcher i ÖFK-tröjan. Bobo får kliva in i ÖFK:s hall of fame tillsammans med bl.a. Martin Johansson, Daniel Westerlund och Lasse Oscarsson (som toppar tabellen med fantastiska 212 matcher.
- Kommer du ihåg din första ÖFK-match frågade jag Bobo när han kom in på kansliet före dagens träning.
- Nej den första matchen har jag inte så många minnen avmen det finns ju andra matcher som sticker ut.
- Vilka matcher tänker du på då?
- Hemmamatchen mot Carlstad United sent 2009 var fantastisk. Över 3000 personer på läktaren och vi lyckades vinna och hänga kvar i ettan. Det var en fantastisk match och en fantastisk stämning. Ett par andra matcher som sticker ut är bortamatcherna mot Assyriska och Syrianska när dom var nere i ettan. Assyriska skulle bli klar för superettan när vi mötte dom nere i Södertälje. Fullt på läktarna och ett otroligt liv med flaggor och tifon. Tvärtom var det mot Syrianska. Deras fans hade bråkat någon match innan och vi fick spela vår match inför tomma läktare. Det var också något man kommer ihåg.
Det känns härligt att ha en spelare som Bobo i truppen. En kille som alltid gör sitt bästa och som även om han är en av lagets tuffaste spelare ändå alltid har glimten i ögat. Ett föredöme för alla i klubben!

1     Lars Oscarsson (Bästa spelare -00)                    212
2     Martin Johansson (Bästa spelare -04  -08)     192