Grahams tankar inför cupmatchen mot Mjällby

Varmt välkommen spelare, anhängare och ledare till Mjällby AIF till eftermiddagens Svenska Cup match. Jag är säker på att Mjällby ser den här matchen som en stor möjlighet att komma tillbaka till ett vinnande spår efter deras senaste förlust mot IFK Göteborg. En match där dom inte fick med sig några poäng trots att dom hade 2-2 med 10 min kvar att spela. För oss är detta en stor chans att få testa oss mot Allsvenskt motstånd och bedöma hur långt laget har kommit och därför är vi verkligen glada för att få spela den här matchen.

Det var skönt för oss att få en vinnande start mot Akropolis efter sommaruppehållet. Efter ett uppehåll på 4 veckor kan det alltid vara lite svårt att plocka upp formen igen, men jag tror att våra förberedelser under uppehållet har varit riktigt bra och vi kom in i matchen mycket fokuserade och bestämda och jag tror att det avspeglades i vår prestation och vårt resultat.  Även om vi kan bättre och definitivt har saker som vi kan förbättra så tycker jag att vi var väl värda 4-0. En annan dag kunde vi faktiskt ha vunnit med ännu mer! Jag tycker att det visar vilket fokus, beslutsamhet och samhörighet vi har i laget. Något som verkligen är glädjande.

Jag måste säga att jag känner en känsla av stolthet också att David Accam spelat sin sista match för oss och att han kanske redan i sin nästa match spelar konkurrenskraftig fotboll i Champions League! Jag tycker det är en berättelse vi alla kan vara stolta över i fotbollsklubben. Efter min scouting och genom att titta på David när han spelade på Hartpury College i England, tipset om David hade jag fått av bekanta på skolan, visste jag att om jag kunde övertala David och hans rådgivare att komma till OFK så har vi en miljö här i ÖFK som han skulle gilla och hans spel skulle gynnas. Jag skulle inte tala sanning om jag sa att jag förutspådde Champions League men jag visste David var den typ av spelare som kan ha en enorm inverkan på vår klubb och en som anhängare skulle älska att titta på. Jag är säker på att du tillåter mig, på uppdrag av alla OFK supportrar, att önska honom lycka till på sitt nya fantastiska äventyr.

Nu fokuserar vi på livet ”efter David”. Något som jag verkligen ser fram emot och det beror på den fantastiska grupp av spelare vi har i klubben. Jag är säker på att du under de närmaste månaderna kommer att njuta av att se gruppen utvecklas och jag är övertygad om att de kommer att göra dig stolt.

Vänligen njut av spelet och tack för ert stöd.

Graham

Publicerat: 2012-08-17 | A-laget Allmänt