Skön seger för ÖFK borta mot Helsingborg

ÖFK forsätter att ta poäng, för åttonde matchen i rad kom idag en seger borta mot Helsingborgs IF. ÖFK:s segermål gjordes av Jerell Sellars och därmed klättrar ÖFK i tabellen.

ÖFK åkte till Helsingborg med ett bra självförtroende och en skön känsla. Fyra segrar och tre oavgjorda är siffor som gör att ÖFK just nu är ett av Allsvenskans formstarkaste lag.

Men motståndarna Helsingborg kom också till match med en positiv känsla, två oavgjorda matcher och två segrar imponerar efter en tuff start på serien.

ÖFK kom till start med en Eirik Haugan i startelvan och Francis Baptiste även han med från start.

22 grader varmt och solen sken på Olympia när matchen startade, detta i Aly Keitas 100:e Allsvenska match.

Helsingborg kom till match med mängder av skadade spelare men framför allt att lagets alla tre målvakter var skadade. In i mål kom istället 18-åriga Ian Pettersson.

ÖFK tog kommandot direkt och skapade en fin nick som Helsingborgs målvakt tippade till hörna med viss möda.

Efter det följde en tid då Helsingborg pressade ÖFK och skapade flera riktigt bra lägen. Nebiyou Perry byttes ut efter 30 minuter och in kom istället Simon Kroon. Blair Turgott fick ett gult kort efter 33 minuters spel.

Noah Sonko Sundberg fick sin fjärde varning efter 52 minuters spel och är därmed avstängd i nästa match.

Blair Turgott gick ut efter 62 minuters spel och in kom istället Jerell Sellars.

Efter 76 minuters spel kom Jerell Sellars i ett underbart skottläge, Sellars siktar och rätt upp i krysset. 1-0 var underbart snyggt! Målet var Sellars första i ÖFK i år!

Passningen till Sellars kom från Kalpi Outtara från sin vänsterposition. En passning som helt ställde försvaret i Helsingborg.

ÖFK gjorde ett dubbelmöte efter cirka 75 minuters spel när Sam Mensiro och Henrik Bellman kom in och ut gick Eirik Haugan och Kalpi Outtara.

Segern över Helsingborg innebär att ÖFK nu kan titta uppåt i tabellen och nästa match för ÖFK blir hemma mot AIK klockan 14.30 på söndag 4 oktober.