Samhällsprojekt

Östersunds FK arbetar aktivt för att bidra till ett bättre samhälle.

Ungdomens Hus – Fritidsgård

2012 invigdes Ungdomens Hus på Jämtkraft Arena. I Ungdomens Hus bedriver ÖFK en Fritidsgård som är öppen alla vardagskvällar (och ibland även på helger). Fritidsgården har tillkommit med stöd av Allmänna arvsfonden, Riksidrottsförbundet och näringslivet i Jämtland. Fritidsgårdsverksamheten drivs av ÖFK med stöd av näringslivet i Jämtland.

Ungdomens Hus används även av föreningar, skolor m.m. för egna sammankomster.

Ungdomens Hus

Regnrock.jpg

Östersunds Kulturakademi

2012 startade ÖFK Östersunds Kulturakademi.

Östersunds FK ger möjligheten att utvecklas idrottsligt men vill även ta ett större ansvar för sina spelare och ungdomar. Kultur är en  viktig del i samhällsbyggandet och är en grund för demokratisk ordning. Kultur är karaktärsdanande och stärker självkänsla och  självförtroende hos individen. I ett samhälle som står i ständig förändring och utveckling behöver vi människor som är kreativa och  som vågar tänka i nya eller annorlunda banor. Genom att även erbjuda ett kulturellt kapital ger också Östersund FK sina spelare och  ungdomar redskapen och självförtroendet och röra sig i den kulturella sfären.

Vid två tillfällen per år arrangerar Östersunds FK  Kulturakademin. Under kulturdagarna bjuder ÖFK in kända författare, musiker, dansare, konstnärer m.m. till föreläsningar och work-shops för sina egna spelare, medlemmar och allmänheten.

kulturaffisch

Juliaresan

ÖFK:s Huvudsponsor PEAB och ÖFK går ihop för att stötta Juliaresan.
I samband med matchen mot Västerås den 7 Juli, 2012, bjöd PEAB på FRI ENTRÈ och i samband med matchen skänkte PEAB & ÖFK 1 kr per åskådare till Juliaresans insamling till Barncancerfonden.

Cancerfonden

ÖFK arbetar aktivt under 2012 med att stötta Cancerfonden genom att bidra med pengar, uppmärksamma på föreningens hemsida och göra reklam under ÖFK:s matcher för Cancerfonden.

Bassestiftelsen

ÖFK arbetade aktivt tillsammans med Bassestiftelsen för att samla in pengar till för att öka barn och ungdomars trivsel på Östersunds sjukhus.

adidas
Svenska Spel